Hundesele test: De 12 beste hundeselene (mai 2024)

Liste over 250 hundeseler, rangert etter best i test og basert på 0 anmeldelser fra brukere. Finn beste hundesele per mai 2024 i følge furbrukeren her.

Slik kårer vi beste hundesele

Vi tråler til en hver tid markedet og holder oversikt over de forskjellige alternativene som selges. Deretter lar vi deg og andre forbrukere rangere produktene. Denne listen består for øyeblikket av 250 hundeseler som til en hver tid er rangert etter de produktene med best vurdering og rangering fra forbrukerne. På den måte kårer forbrukeren beste hundesele i nåtid.

Skal du kjøpe hundesele på nett? Vi anbefaler disse butikkene: I Love Dogs og Vetzoo

Petsafe Easy Walk-sele er et revolusjonerende nytt design som skånsomt fraråder hunden din å trekke i båndet. Easy Walk-selen fraråder hunden din å trekke forsiktig med en patentsøkt design som skaper motstand foran hundens bryst og bak hundens armhuler. Easy Walk-selen er den eneste selen som har begge disse kontaktpunktene for optimal kontroll.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

PetSafe Easy Walk-selen er den mest effektive måten å kontrollere trekking i båndet på. Easy Walk-selen fraråder hunden din å trekke mens den er på tur. Festebåndet foran på brystet hjelper deg å styre hunden til siden og rette oppmerksomheten mot deg. Bryststroppen hviler over hundens brystben og over brystbenet, i stedet for å legge press på det sarte halsområdet.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

PetSafe Easy Walk-selen er en enkel og effektiv måte å hjelpe deg med å trene hunden din til å gå høflig i bånd. Easy Walk-selen reduserer trekking og hopping som kan skje når hunden din ser noe interessant, samtidig som den lar ham være nær deg. Festebåndet foran på brystet hjelper deg med å styre hunden din forfra og rette oppmerksomheten tilbake til deg.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

En hunds naturlige instinkt er å trekke når han går eller løper, noe som kan være frustrerende for eieren og vanskelig for hunden. PetSafe Easy Walk-selen fraråder hunden din forsiktig fra å dra gjennom det unike båndfestet foran på brystet. Easy Walk-selen reduserer trekking, gjør turer og løp tryggere, morsommere og mindre stressende for deg og kjæledyret ditt.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

Kurgo RSG County sele er en hundesele som er designet for den aktive hunden. Selen er laget av slitesterkt og pustende stoff, med en polstret brystplate for å fordele trykket og redusere stress på hundens nakke. Utformingen av selen gir større kontroll over hunden din, inkludert 360 graders rotasjon på håndtaket, hurtigutløsende spenner på begge sider, polstret håndtaksløkke for komfort og en refleks.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

Kurgo RSG County sele er den perfekte kombinasjonen av stil og sikkerhet. Denne selen er laget av høykvalitets, kraftig nylon for holdbarhet og komfort. Blyfestepunktet er forsterket med metallnagler for å gi ekstra styrke og holdbarhet. Den polstrede brystremmen gir ekstra komfort for hunden din, og de raske spennene gjør den enkel å ta av og på.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

Pro Dog Dressage Harness er en spesialisert hundesele som er designet for å hjelpe hunden din å gå roligere i bånd. Selen strammer når hunden din drar, og løsner når den slutter å trekke. Den passer for hunder som drar i båndet, og kommer med en kobling som kan festes enten i stroppen over eller under halsbåndet.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

Pro Dog Dressage Harness er en sele som kan brukes til hunder som drar i båndet. Det fungerer slik at når hunden drar i båndet, strammer selen. Så snart båndet slakker, slippes trykket over nesen. Du kan feste koblingen både i stroppen over eller under hundens bryst.

Se beste pris
Dagens beste pris: vetzoo.no

Ofte stilte spørsmål

Hvilken sele skal jeg velge til min hund?

Når du skal velge sele til din hund, er det viktig å tenke på hundens størrelse, alder, rase og aktivitetsnivå. En god sele skal være behagelig å bruke for både hunden og eieren, samt være sterk nok til å holde hunden sikker og under kontroll.

En god sele bør også ha justerbare stropper slik at du kan tilpasse den perfekt til hundens kropp, og ha reflekser eller lys slik at hunden er synlig i mørket.

Med en god sele, kan du gi hunden din den støtten den trenger for å holde seg trygg og komfortabel på turer og aktiviteter.

Hva er best halsbånd eller sele?

Halsbånd og seler er begge gode valg for å holde hunden din sikker og under kontroll, men det er ingen av dem som er “best” i absolutt forstand. Det kommer helt an på hundens individuelle behov og hva som fungerer best for deg og hunden din.

Halsbånd er ofte det beste valget for små hunder og hunder med sarte struper, mens seler er bedre for større hunder og hunder med et sterkt trekk. Halsbånd kan også være mer behagelig for hunden å bære, mens seler gir eieren bedre kontroll over hunden.

Hvordan få hunden til å slutte å dra i båndet?

Hvis hunden din drar i båndet når dere går tur, kan det være frustrerende og slitsomt for både hunden og eieren. Det er imidlertid enkelte ting du kan gjøre for å hjelpe hunden din å slutte å dra i båndet. For det første bør du sørge for at du bruker riktig sele eller halsbånd for hundens størrelse og aktivitetsnivå.

Det er også viktig å huske å belønne hunden når den går rolig og pent i båndet, slik at den lærer at dette er ønsket adferd. Du kan også prøve å få hunden til å fokusere på deg ved å bruke kommandoer som “følg meg” eller “se på meg”, slik at den lærer å følge deg istedenfor å dra i båndet.

Med litt tålmodighet og konsekvens, kan du hjelpe hunden din å slutte å dra i båndet og få en mer behagelig og avslappet tur med hunden din.

Det kan også være lurt å trene hunden din regelmessig og å sørge for at den får nok fysisk aktivitet og mental stimulering, slik at den ikke blir frustrert og urolig når dere går tur.

Hvis du fortsatt har problemer med hunden som drar i båndet, kan det være lurt å søke råd hos en profesjonell hundetrener for å få mer spesifikke tips og råd.

Hvor stram skal hundeselen være?

En hundesele bør være stram nok til at den sitter godt på hunden og gir deg god kontroll, men ikke så stram at den er ubehagelig for hunden. Når du justerer selen, bør du sjekke at den sitter godt rundt brystet, men ikke for stramt rundt halsen. Det er også viktig å huske å bruke selen riktig, slik at hunden din får den støtten den trenger. Hvis du er i tvil om hvor stram selen skal være, bør du spørre en profesjonell hundetrener eller en veterinær for råd.

Dyreprodukter
Logo